/ SURDEJSPIZZA

/ PIZZADEJ


6-8 pizzadeje


650 g vand

5 g gær

evt 50 g surdej

1 kg hvedemel


22 g salt


Opløs gær (og evt surdej) i vandet.

Tilsæt melet og salt og saml dejen i skålen og ælt den derefter helt glat på bordet, det tager 5-10 min.

når dejen er æltet færdig smøres den ind i en lille smule olie, så den ikke tørrer ud, og lader den hvile i 5 min.

Form en pølse af dejen og hak 6 lige store boller ud, stram pizzabollerne op efter kokkens anvisning.

Kom dem i en kasse eller på en bageplade og dæk med køkkenfilm og lad dem hæve 1 time ved stuetemperatur og derefter ca 1 døgn på køl.


Bagning:


Tag pizzabollerne ud fra køl 1-2 timer før de skal bruges så de får stuetemperatur.

Ovnen tændes på max temperatur med varmluft og grill, med et bagestål eller en omvendt bageplade i den øverste rille i ovnen.

Dejen skal være tempereret for at den er elastisk og for at den bliver luftigt under bagningen.

Varm ovnen op med bageplade, -sten og -stål med grill og varmluft til max varme og lad ovnen varme ca 45-60 min for at være sikker på pladen som man bager på er varm nok. når pizzaen er klar til at komme i ovnen, skal ovnen stå på oven og bundvarme, så pizzaen ikke tørre for meget ud.t

Åbn pizzadejen efter kokkens anvisninger bag den direkte på den varme bagesten eller bageplade.


/ TOMATSAUCE


1 dåse/400g hakkede,flåede tomater eller cherrytomater

1 håndfuld basilikum / rosmarin

1 tsk salt

1 spsk tomatpure

½ dl olivenolie

Blend hele saucen og den er klar til servering.

Benjamin Birk