COURGETTE - ÆGGECREME - RUGBRØD 

Opskriften er til 4 personer  

2 courgetter (brug som alternativ 12 hvide eller grønne asparges eller små agurker i sæson)
1 citron
2 spsk olivenolie
1 håndfuld rucola eller mizuna
1 håndfuld karseurter (tallerkensmækker, brøndkarse eller alm. karse)

COURGETTER

Skyld courgetterne og skær dem i passende stave.
Skær citronerne i 4 både og og steg dem lidt brændte på en jævn varm pande i ca. 5 min. med skærefladen mod panden.  Vend dem undervejs.
Kom lidt neutral olie på panden og og courgetterne grill hårdt i et par minutter og smag til med salt.
De må gerne tage en del farve men skal kun lige være møre og have et godt bid. 


ÆGGECREME 

1 æg 

1 spsk dijonsennep 

1 spsk æbleeddike 

1-2 dl neutral olie 

Salt 

Kog ægget i 6 min og lad det køle ned i koldt vand.
Pil ægget og blend med sennep, æbleeddike og lidt salt. Kom olien i lidt efter lidt indtil æggecremen tykner. Smag æggecremen til med salt og syre.  


RUGBRØDSCRUMBLE

2 daggammelt rugbrød
1 spsk smør Salt 

Rugbrødet hakkes fint og steges sprødt på en pande med smør. Smages til med salt.


SERVERING

Kom 1 spsk æggecreme på tallerknen og fordel cremen på med bagsiden af skeen til en flad cirkel.

Fordel courgetterne på æggecremen, drys rugbrødscrumble udover. Hver gaffelfuld skal gerne hver ens. I en skål vendes salat og urter med olivenolie og saften fra de stegte citroner.
Læg salat og urter oven på retten så man lige kan skimte hvad der gemmer sig under.

Benjamin Birk