KIMCHI

KIMCHI

500 g hvidkål, spidskål eller kinakål

1 chili eller efter styrke

½ tommelfinger skrællet ingefær

3 fed hvidløg

Salt 30-35 g / kg Kål

Fjern stokken fra kålen, del det i enkelte blade, skyl det grundigt og læg 2 blade til side. Snit resten af kålen i hånden eller på en foodprocessor. Tilsæt 30 g salt pr kg emne. Masser kål, chili, revet ingefær og revet hvidløg med salt med hænderne eller endnu nemmere i en røremaskine indtil det er faldet helt sammen og afgiver masser af væske. Kom kålen på skoldede patentglas så der er ca 4 cm frit til låget. Tilsæt 3 spsk væske fra en tidligere kraut hvis du har, dette vil speede processen op.

Sørg for at mase blandingen ned så den er dækket af væske, dette sikre at blanding i bliver påvirket af ilt og i værste fald begynder at mugne.

Dækker væsken fra kålet ikke tilsæt en saltlage med 30 g salt pr kg vand.

Stil glasset lunt, men mørkt i 4 dage (1-2 dage hvis du bruger lidt gammelt krautvand) og løft låget et par gange om dagen for at lade den CO2 som det naturlige gær skaber slippe fri ud så man undgår overtryk. Smag på kimchien og stil den på køl hvis det er blevet godt syrlig ellers giv den en dag eller 2 mere på køkkenbordet.

Benjamin Birk