ABRIKOSER - KÆRNEMÆLK - TIMIAN

ABRIKOSER - KÆRNEMÆLK - TIMIAN

Opskriften er til 4 kuverter

Kærnemælks-pannacotta

300 g fløde

300 g kærnemælk

2 ½ blade husblas

70 g sukker

Dæk husblas med koldt vand og lad den stå i min. 5 minutter. Kog halvdelen af fløden op med sukker og rør det udblødte husblas i. Bland resten af fløden med kærnemælken og rør fløde med husblas i massen. Fordelen massen i 4 skåle sæt dem køl indtil servering.

Bagte abrikoser

2 stk abrikosern

50 g sukker

½ dl vand

2 stk stjerneanis

Saft og skal af 1 citron

Citrontimian

Del abrikoserne, fjern stenen og skær dem i kvarte.

Kom abrikoserne i et fad, drys med sukker og tilsæt vand, citrontimian og stjerneanis.

Bag fersknerne ved 160 grader i ca. 20 minutter.

Lad abrikoserne stå ude på bordet indtil servering og del dem evt en gang mere.

Crumble

50 g mandler

50 g sukker

50 g hvedemel

50 g smør

1 spsk sesam

1 knivspids salt

Hak mandlerne groft og bland det hele godt sammen. Fordel massen i et tyndt lag på bagepapir og bag i ovnen ved 160 grader i 10 min. Lad crumblen køle af og bræk i små stykker.

Benjamin Birk