SVINEKOTELET - TOMAT - GULE ÆRTER

Opskriften er til 4 kuverter

Svinekotelet

800 g svinekotelet

4 fed hvidløg

1 håndfuld ‘stege-urter’ (rosmarin, salvie, timian eller anden hård urt)

Neutral olie

3 spsk smør

Salt

Kødsnor

Start med at tage et stykke kødsnor og bind koteletter så de bliver smallere og højere.
Salt herefter koteletterne godt på hver side ca. 30 min før de skal steges. Lad dem stå ved stuetemperatur. Varm en pande godt igennem til den er rigtig varm. Det er vigtigt at pandens størrelse passer til emnet. Kom lidt neutral olie på panden og brun koteletterne rigtig godt af på hver side. Skru ned for blusset og giv dem et par minutter på hver side. Tag koteletter af panden og lad dem hvile på en tallerken i 5-10 min. Inden servering steges de op på en varm pande med smør, hvidløg og urter i ca. 2-3 min. Skær kødet fra benet og skær fine skive på ca. ½ cm. Kom lidt stegesky over kødet.

Tomat og blegselleri

300 g forskellige tomater

2 stængler blegselleri

1 skalotteløg

Friske plukkede/hakkede urter

½ dl olivenolie

Skal og saft af 2 citroner

Salt Peber

Skyl tomater og blegselleri. Skær tomaterne i mindre passende stykker og snit blegselleri fint, evt på mandolin. Snit skalotteløget helt fint. Bland tomat, blegselleri, løg, urter, olivenolie, skal og saft af en citron. Smag salaten til med salt, peber og evt mere citron.

Pure af gule ærter

1 dl tørrede gule ærter

50 g smør

Æbleeddike

Salt

2-3 dl kogevand fra ærterne

Kog de gule ærter møre i saltet vand - det skal koges helt ud. Sigt kogevandet fra de gule ærter og gem det. Blem ærterne, med smør og smag til med salt og æbleeddike. Hvis pureen mangler lidt væske, så spæd op med lidt af kogevandet.

Benjamin Birk